Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Ana Opačak i Gabi Novak: Pjesma – Da, pjesma

Svaki novo pojavljivanje Gabi Novak velik je događaj za ljubitelje hrvatske tradicionalne šansone. „Pjesma“ je naziv novog singla u kojem je glazbena diva snage udružila s Anom Opačak, ato je ujedno i najava Aninog albuma prvijenca koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Ana je već deset godina prisutna na našoj sceni gdje se izdvaja specifičnim glazbenim stilom na tragu francuske šansone. Ova suradnja s Gabi Novak joj je, kako kaže, ostvarenje sna, a svakako i potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada kojem je priznanje ovom suradnjom odala i jedna od naših najvećih glazbenih diva. “Kad smo se dogovarali oko snimanja ove “Pjesme” jedina osoba koja je dolazila u obzir za taj duet bila je samo i isključivo Gabi. Za mene je već sama ideja i pomisao da bismo mogle snimiti duet  bila ostvarenje sna, a da ne govorim što mi je značilo kad me nazvala i rekla da joj se sviđa i pjesma i ono što radim i da će ju rado otpjevati sa mnom. Točno se sjećam gdje sam bila i što sam radila u trenutku kad sam primila njezin poziv. Ona je za mene oduvijek bila netko kome sam se divila, njezin stil pjevanja i način interpretiranja za mene ima jednu posebnu toplinu, kao da te grli glasom dok pjeva.“, rekla je Ana o suradnji s Gabi.

Ovaj singl ujedno je i najava Aninog prvoga albuma koji će objediniti različite stilove i utjecaje koji su pjevačicu glazbeno formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone, stvarajući stilsku fuziju koja sjajno odgovara Aninom vokalnom šarmu. (PR)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame