inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST

Drugi krug izbora: Potop HDZ i SDP kandidata u većim gradovima, ostatak Hrvatske je klasika

Lokalni izbori u Hrvatskoj doveli su do malih potresa u vrhu dosadašnjeg političkog odlučivanja. Naime, Zagreb i Split će ako sve ostane prema predviđanjima prvog kruga preuzeti treće struje, a ne netko od HDZ i SDP kandidata, kao dosadašnjih najjačih stranaka hrvatske demokracije.

U Zagrebu je veili favorit Tomislav Tomašević iz pokreta Možemo – 45%, dok mu je protukandidat Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta – 12%. U Splitu je najviše glasova u prvom krugu sklopio Ivica Puljak, također nezavisni kandidat, ispred HD-ova kadra. Rijeka će najvjerojatnije pripasti SDP-ovom kandidatu Marku Filipoviću – 30%, dok je u Osijeku najveći kandidat za gradonačelnika predstavnik HDZ kolaiciji Ivan Radić.

Prednosti kandidata iz Zagreba i Osijeka daju očekivati sigurne pobjede, dok će se u Rijeci i Splitu voditi bitke.

U Vukovaru u drugi krug izbora za gradonačelnika idu sadašnji gradonačelnik Ivan Penava (NL), a protukandidat će mu biti HDZ-ov Nikola Mažar, za mjesto zadarskog gradonačelnika borit će se sadašnji gradonačelnik Branko Dukić (HDZ/HSP/SU/Reformisti) te Marko Vučetić (SDP/AMA/HSS/Glas/Centar), varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ulazi u drugi krug, a protukandidat će mu biti SDP-ov Neven Bosilj, u Dubrovniku slijedi borba sadašnjeg gradonačelnika, HDZ-ovog Mate Frankovića i Pere Vićana (DDS), a o Čakovcu, Pazinu, Slavonskom Brodu, preostalim gradovima RH pričekat će se izvještaj DIP-a.

Izvor fotografije: N1.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame