Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Kensington Lima: Cheer Up, Old Bugger – Odlični uzori za dalmatinsku mediteranu s prizvukom Beatlesa

Josip Radić kao Kensington Lima nastavlja predstavljati novi autorski materijal te najavljivati novo studijsko izdanje sunčanim singlom “Cheer Up, Old Bugger”. “Poruka je kako od lošeg uvijek može još i gore, zato se razvedri, stari jarče!” objašnjava Josip Radić, a otkriva i gdje je pronašao inspiraciju za novi singl: “Ovo je jedna od onih pjesama koje obično nastanu nakon dobrog filma, serije ili knjige. U ovom slučaju, inspiraciju i zahvalnost dugujem Monty Python cirkusantima te autobiografiji frontmana Wilca, Jeffa Tweedyja, iz koje sam maznuo jednu rečenicu i ubacio je u pjesmu. Prvom prilikom odužit ću mu se litrom domaćeg maslinovog ulja, obećavam…”.

Osim novog singla i videospota, skupina za naredni period najavljuje i koncertnu aktivnost; 17. lipnja nastupit će u zagrebačkoj Laubi u sklopu Nesvrstani Boutique Art događanja, dok će 21. lipnja nastupiti na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, u sklopu Let’s Rock 2 festivala!
Za Kensington Lima ovo je druga po redu nova pjesma u ovoj godini – ovome je prethodila “What Was That You Said”, objavljena u veljači. Od 2019. do danas bend je objavio ukupno šest singlova, kojim postepeno najavljuju drugi po redu studijski album, čija se objava očekuje
ove jeseni. Podsjećamo, Kensington Lima je pop/rock-americana bend, čiji je idejni začetnik i glavna kreativna snaga autor i glazbenik Josip Radić, koji stoji i iza glazbenog projekta Valentino Bošković. Osim njega, bend čine i Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas) i Jere Šešelja (bubnjevi). Krajem 2018. objavili su hvaljeni debitantski album “May”, s kojim su ostvarili i nominaciju za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji “Novi izvođač godine”. Kao autor, Josip Radić je do sada ostvario i niz interesantnih suradnji s glazbenim imenima kao što su Neno Belan, Yaya, Lovorka Sršen, Cambi & TBF… Interesantno je i kako je upravo Neno Belan kreirao hrvatski prepjev njihove pjesme “Summer’s Gone” koja zatvara album prvijenac “May” – u njegovom izdanju, pjesma je dobila naziv “Lito umire”. (PR)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame