Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA sex showbiz Zabava

Aklea Neon: Ljudnjak – Diraj me po golim grudima, to je umjetnost :)

Osječka beat kantautorica Aklea Neon rime i beata, više od mjesec dana provela je u umjetničkoj rezidenciji završavajući debitantski album koji izlazi ove jesein, a s Kanara se vratila s novim singlom “Ljudnjak”.

Riječ je o bossanova pjesmici u pop aranžmanu za koju je namjera da bude provokativna, ne samo tekstualnim nego i vizualnim dijelom. No, namjera ponekad nije dovoljna jer stvar ostaje u ideji. To se desilo u ovom slučaju. “Ljudnjak je jedini grudnjak koji još nosimkome nije jasno, nek pogleda naslovnicu singla ili video. Imala sam pogled na čisti ocean, vulkansku plažu i pred prozorom ćelavu palmu. U takvim prostorima čiste inspiracije lako je biti intiman sa svime što te okružuje”, govori autorica navlačeći na strast ili erotiku. No, ništa od toga.

Ovo je ambiciozan pokušaj, ali nema puno umjetnosti ni originalnosti u njemu, ali je sigurno nešto malo hrabrije i drugačije od onoga što gledate na domaćoj pop sceni, s te strane joj treba odati svu počast. Pjesma je nastala u suradnji s Undular production iza kojeg svojim majstorskim organskim zvukom stoji Viktor Volarić-Horvat koji je s Akleom surađivao i na njenom debitantskom singlu “Da mi je”.  U svojim videima s putovanja često želi ispasti artistička, a suradnike je za novi video upoznala putem Facebook grupa za digitalne nomade i Instagrama.  Art direktorica bila je Paula Kopczynski, a za snimanje je zaslužan video trojac iz Poljske na čelu s Radoslawom Furmanekom, Mateuszem Dembskim i Radoslawom Laganowskim. (Dijana Čelić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame