Aktualno autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM POP COOLTURA showbiz Sports TOP VIJEST Zabava

Hrvatska reprezentacija: Što očekivati na Europskom nogometnom prvenstvu?

Engleska, Češka, Škotska, Hrvatska članice su skupine D u prvom krugu natjecanja za Europsko nogometno prvenstvo 2021. koje se službeno zove UEFA EURO 2020 i koje s godinom zakašnjenja, službeno počinje 11.6.2021. utakmicom Italije i Turske u Rimu, a utakmice će se igrati u 11 različitih gradova Europe. Prvo post korona prvenstvo je ispalo ipak okrznuto bolešću jer podosta članova određenih reprezentacija je zbog pozitivnog testa moralo otkazati sudjelovanje.

Pregled po skupinama i prvom krugu natjecanja izgleda ovako:

Skupina A – Italija, Švicarska, Turska, Wales

Skupina B – Belgija, Danska, Finska, Rusija

Skupina C – Austrija, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina

Skupina D – Češka, Engleska, Škotska, Hrvatska

Skupina F – Francuska, Njemačka, Mađarska, Portugal.

Prema rezultatima i pokazanim igrama naše reprezentacije, aktualnih svjetskih viceprvaka sa Svjetskog prvenstva u Rusiji iz 2018., igrači izbornika Zlatka Dalića ne ulijevaju nikakvo povjerenje i ako niste iz redova nerealnih nacionalno nabijenih optimista, nema puno razloga za optimizam. U preipremnom periodu Dalićevci su odigrali dvije utakmice – jednu s Aremnijom koju su nakon blijede igre remizirali 1:1 i drugu koju su izgubili od Belgije 1:0. Propuštena je prilika za podizanje duha momčadi prije Eura, no možda nas Vatreni još jednom iznenade i budu najbolji kada bude najpotrebnije i najvažnije, ali prema dosadašnjim igrama postoji samo blijeda kopija koja se uzdaje samo u vjeru jer se nemaju ni u što drugo ni konkretnije.

Najobjektivnije i najrealnije od svih dubinskih unutarnjih analiza igre naše reprezentacije prionuli su Englezi čiji je najčitaniji dnevni list analizirao ono što danas (ne) vide u našoj igri. “Hrvatska je zapanjila svijet, pa i samu sebe, time što je došla do finala SP-a 2018. To joj je uspjelo brzom i učinkovitom igrom, kojom je otpuhala Argentinu i Englesku te pala na zadnjoj prepreci, u finalu protiv Francuske. Hrvatskoj se na tom turniru sve spojilo: mješavina iskustva, mladih talenata te napadačke agresivnosti. Međutim, nakon trijumfalnog SP-a je u velikim problemima. Među 26 igrača za Euro samo je sedam startera iz finala SP-a 2018. To je jasan znak da je u tijeku ono što u Hrvatskoj već predugo traje – smjena generacija i rekonstrukcija reprezentacije. To se ogleda i u njenoj igri, koja je puna padova, što su dokazali očajne igre i rezultati u obje Lige nacija, kojima je Hrvatska žestoko vraćena na zemlju s nebeskih visina na kojima je bila u Rusiji”. I to je dramatično točno.

Što očekivati od naših na prvenstvu? Najbolje ništa jer to je ono što su pokazali u svim utakmicama nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Na ništa se mogu obavezati. Sve više od ništa bit će uspjeh, iznenađenje i podvig. Cheers mates ;). (CD)

Foto: Football Team

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame