Aktualno Celebrities Glazba Kritike moda POP COOLTURA showbiz Zabava

Matija Cvek & Marko Kutlić: Zaplesala je s ljetom – Odlična stvar, sjajni glasovi i najgluplje riječi u povijesti domaće glazbe 21. stoljeća

Dečki su se zaigrali. Prvi muški glasovi domaće glazbene scene, Marko Kutlić i Matija Cvek ostvarili su prvu zajedničku stvar i vokalnu suradnju.

“Zaplesala je s ljetom” izvrsna je plesna stvar koju su zajedno i napisali, što se tiče glazbe i naravno otpjevali. U tim segmentima dečki su uboli pravi mainstream ljetni hit. Izvrsna i pjevna melodija uz plesne ritmove ulazi u uho otprve. Spot je stylish, vizualno je sve u najboljem redu u smjerovima u kojima su željeli, shvatili smo i da im je Ledo isproducirao i platio spot :).

Ali ono gdje su bitno podbacili je tekst koji potpisuju Matija Cvek i Aleksandar Čubrilo. Nevjerojatno kako se nisu potrudili izbaciti nešto smislenije i bolje od riječi “očima sam vidio raj” (a čime gledaš nego očima? pupkom?), rime (pitam – skita), “sve bi s nama bilo med – topim se ko sladoled”, “pravi se fina ja bi dodo benzina”, “vruća kao pijesak pod nogama”, “miluje nas plima tu nam fali jedna rima” – u ovom je stihu sve priznato. Fali im puno više od jedne rime i velika šteta što se nisu potrudili angažirati nekog bitno pismenijeg da od ove pjesme napravi evergreen i klasik, a ne pjesmicu čiju ćete melodiju uživati ali ne možete pjevaušiti ovoliko strašno glupe stihove. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame