Aktualno autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz Zabava

Zorica Milanović predsjednik Hrvatske u slobodno vrijeme se nastavlja prepucavati na društvenim mrežama: Boris Dežulović je nova meta

Sve je startalo sudjelovanjem Borisa Dežulovića, pisca i kolumnista na Festivalu bespravne gradnje i uništavanja prirode vezane za Vruje i nelegalnu gradnju jednog od Milanovićevih jataka. Prozivka se dotakla i aktualnog predsjednika Hrvatske Zorice Milanovića, koji naravno, nije ostao nijem ni šutjeti na prozivke. U svojoj staroj lošoj tradiciji prepucavanja sa svakim tko ne dijeli oduševljenost njegovih likom i mišljenjem, Milanović je pustio svoj kolumnistički tekst na račun odnosnog pisca. Prenosimo ga u cijelosti s društvene mreže.
“Boro od Piska, Ragnar za siromašne, nesposoban prikladno odgovoriti na činjenicu da laže o činjenicama, danas, u nekom polupismenom tekstuljku, laže dalje. Nagrađivano piskaralo i sitni picaškandal, a ne novinar, bezobrazno laže da sam prije pet godina „hodočastio šatorašima”. Naravno, istina je drukčija. Ne suprotna, nego baš drukčija.
Predstavnici branitelja su posjetili mene, u kolovozu 2016. u sjedištu Socijaldemokratske partije na Iblerovom trgu, na mom ‘terenu’. Nisu hodočastili, nego predložili sastanak. Primio sam ih. Kao što sam ih, godinu dana ranije, pred kamerama Yutela, primio i u Vladi. U šator je ‘hodočastio’ Plenkošenko. S ove distance, ti ljudi su budistički monasi u odnosu na Ragnara iz Piska.
Mizerno podmetanje tzv. ‘dede ustaše’ me uopće ne smeta. Sam sam to, uostalom, bio jednom spomenuo. Ne vidim problem u tome da se u javnom prostoru govori i polemizira o članovima obitelji političara – to je cijena javnog djelovanja. Kroz takvu polemiku preispitujemo i vjerodostojnost mnogih od nas, ukazujemo na kontekst, prevrtljivost, oportunizam i licemjerje. Naravno, presudno važno je da se čineći to služimo istinom.
Ragnar za siromašne se, površan kao neki nesvršeni student, ili maši poluistine ili prijesno slaže.
Moj biološki djed je ubijen u Senju u listopadu 1943. Ubili ga ‘njemački vikinzi’, Ragnare moj. Očuh moje majke, drugi muž moje bake, imao je nesreću da ga unovače u vojsku tzv. NDH pa je za nagradu nakon rata odležao dvije godine u Gradiški. Ovo su činjenice o kojima sam već govorio, ali Ersatz Smoje je očito bio usredotočen na dušmanina iz Vruje pa nije pročitao ili čuo. Motrio je na nj iz strateške polutame svoje zapovjedne izbe.
Boro ne podnosi nikoga i ništa. Nije podnosio onakvu Jugu, ne podnosi niti Hrvatsku. Živcira ga Split, gadi mu se Beograd. A izvan akvatorija bivše države njegov šuplji drakkar potonuo bi ko klada. Provincijalni hejter. Na njegovu sreću, rođen je i živi u ekstatičnom bonusu Dalmacije. Tamo i budale djeluju bistro.
Za discipliniranu, funkcionalnu i modernu državu u kojoj se gradi i radi prema zakonima učinio sam sto puta više nego što će Ragnar ravnih stopala ikada u svim svojim kvaziliteralnin pomutnjama i ostalim priključenijima.
Želim mu dug život, ali prije nego što jednoga dana Pisak zamijeni Valhallom, Ragnar bi se zajednici mogao odužiti jednim mandatom predsjednika Vrhovnog prijekog obalnog suda. Ne znam koju školu je završio, ali zna sve”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame