Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

“Murina” najbolji debitantski film na Cannes film festivalu: Najveća svjetska nagrada domaćeg igranog filma u novom mileniju

Proglašenjem pobjednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu završio je jedan od najvećih i najbitnijih filmskih festivala svijeta a na njemu je konačno jedan hrvatski film (međunarodna koproodukcija) postigao značajan uspjeh. Ovo je prvi put od samostalnosti Hrvatske da je jedan hrvatski film uvršten u program 15 dana autora koji od 1969. prikazuje kratkometražne i dugometražne igrane i dokumentarne filmove sa svih strana svijeta i svjetskoj publici otkriva nova redateljska imena.

Psihološka obiteljska drama “Murina” Antonete Alamat Kusijanović dobio je prestižnu nagradu Camera d’Or dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 film.

Predsjednica žirija Melanie Thierry rekla je da su nagradili snažan film, a odluku su donijeli brzo i bez velikih dvojbi. Radi se o filmu koji je svojevrsno produženje njenog kratkometražnog, isto nagrađivanog filma – “U plavetnilo”.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame