Aktualno Celebrities inmediasres POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST

Englezi se prave Englezi: “Dan slobode” ili “Dan idiota”? – Ukidaju sve zabrane, ljude pozivaju na oprez

I dok ostatak svijeta strahuje od virusa i širenja novih sojeva, Velika Britanije se igra Velike Britanije i proglašava “Dan slobode”. They need to be special. Sve restrikcije vezane uz pandemiju koronavirusa ukinute su unatoč povećanju broja slučajeva zaraženih koronavirusom.

Jučer je Velika Britanija imala 48.161 novozaraženih i 25 umrlih unutar 28 dana od pozitivnog testa, prekjučer, u subotu je bilo 54.674 pozitivna i 41 umrli. “Ako to ne učinimo sada, možemo se upitati, kada ćemo to uopće učiniti?” piše premijer Boris Johnson na Twitteru. “Ovo je pravi trenutak, ali moramo biti oprezni. Moramo biti svjesni da je nažalost virus i dalje tu”.

Cilj ukidanja mjera je ubrzati ekonomski oporavak. Britanski premijer Boris Johnson upozorio je stanovništvo na oprez, ali polaže nadu u cjepivo bez obzira na rast broja slučajeva. Ako se pokaže da cjepivo štiti od težih oblika bolest i smrti bez obzira na sve veći broj zaraženih to bi mogla biti važna informacija za druge zemlje u smislu povratka u normalan život, piše Reuters.

Velika Britanija je 7. na svijetu po broju umrlih, ali 87 % britanske odrasle populacije dobilo je barem jednu dozu cjepiva, a više od 68 % dvije. Broj mrtvih u danu koji se sada kreće oko 40 što je manje od brojeva iz dobra vrhunca pandemije tokom siječnja kada ih je bilo i 1800.

Od ponoći se dvorane, diskoteke i stadioni mogu otvoriti u punom kapacitetu, nošenje maske više nije obavezno, ali je preporučljivo u javnom prijevozu i u dućanima, a više se ne poziva ni na rad od kuće.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame