Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Ana Kabalin: Vrijeme iza nas – A a a a a a a a a a

Mlađoj publici prvenstveno poznata kao vrhunski prateći vokal koji nastupa s nekim od najboljih domaćih glazbenika i grupa, Ana Kabalin svoju je karijeru započela u rodnoj Rijeci na valu Ri-rocka.

“Vrijeme iza nas” svojevrsni je hommage riječkoj grupi Metrobolik koja svoj tadašnji status i popularnost, pogotovo kod domaće publike, u značajnoj mjeri zahvaljuje vokalu i scenskoj karizmatičnosti Ane Kabalin.

Pjesma je nastala iz autorskog nasljeđa grupe koja je iza sebe ostavila svega jedan službeno izdan autorski album, međutim o kvaliteti i popularnosti iste najbolje govori i činjenica da je singl s tog albuma (“Kada noć padne na grad”) uvrštena na popis riječkih rock himni.

Tekst pjesme “Vrijeme iza nas” napisao je Robert Paulić, glazbu je radio tadašnji bend: Vladimir Kariolić, Alen Tibljaš, Ljubomir Silić i Ana Kabalin, a produkciju u konačnici Neno Belan koji je omogućio da sve to zvuči ovako dobro.

Optimističan i pun boje, spot za pjesmu sniman je na lokacijama u Rijeci i na otoku Krku. Režiju potpisuje Kristina Barišić dok je snimateljski dio odradio Kristijan Vučković. (PR)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame