Aktualno Celebrities film POP COOLTURA

TV premijera “Mare”: Predivna Marija Škaričić u egzistencijalističkoj drami Andree Štake

Hrvatsko-švicarski film „Mare“, s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi, imat će premijeru u subotu, 24. srpnja na HBO GO-u, a istog dana bit će prikazan na kanalu Cinemax 2 u 20.30h. Mare nikada nije letjela, iako živi tik do zračne luke sa suprugom i njihovo troje djece tinejdžerske dobi. Voli svoju obitelj, brine se za njih, ali katkad se gotovo osjeća kao stranac u vlastitom domu. Tko su ti ljudi s kojima živi? Mare se zatekne kako promatra zrakoplove nad sobom i čezne za promjenom i nepoznatim. Kad se jednog dana mladić useli u susjednu kuću, ona stavlja svoj život na kušnju. 

Režiju i scenarij filma potpisuje Andrea Štaka, a montažu Redžinald Šimek i Thomas Imbach. Uz Mariju Škaričić, u glumačkoj postavi su Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović, Ivana Roščić, Zdenko Jelčić i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Erol Zubčević. Producenti filma su Thomas Imbach, Andrea Štaka i Tena Gojić.

„Mare“ je prvi autorski cjelovečernji film snimljen u potpunosti na području Konavala.

Premijerno je prikazan 2020. na Berlinaleu, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolju glumicu i nagradom CICAE – Međunarodne konfederacije umjetničkih kina. Među ostalim nagradama i priznanjima ističe se i ona za najbolji dugometražni film na filmskom festivalu jugoistočne Europe SEEfest u Los Angelesu, gdje je Mariji Škaričić dodijeljena nagrada Legacy Acting Award.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame