Aktualno Celebrities Festivali Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

IDLES feat Slowthai: Model Village – In Music headliners i opasni motherfuckers bromance remix koji to nije

IDLES su pozvali Slowthaija (novi Mike Skinner/The Streets) da se malo i neznantno ubaci u njihovu stvar s albuma “Ultra Mono” i to prozvali remiskem. Nije donio baš nikakve velike promjene osim poklanjanja novog spotlighta i vikanja na pjesmu za koju već imaju animirani video spot Michela Gondryja. Nema veze, stvar je razigrana i dobra i savršeno se priključuje na nedavnu vijest kako će biti od jednih headlinera na idućem In Musicu 2022.

Predvodnici suvremenog britanskog post-punka i jedan od najzanimljivijih bendova svjetske scene IDLES, novo su pojačanje impresivnog programa jubilarnog INmusic festivala #15. Osnovani u Bristolu 2009., pet ‘besposličara’ Joe Talbot, Adam Devonshire, Mark Bowen, Lee Kiernan i Jon Beavis u prvih osam godina postojanja objavili su tri EP izdanja tražeći svoje mjesto pod suncem. U ožujku 2017. IDLES objavljuju svoj prvi studijski album Brutalism nakon kojega postaju nezamjenjiva pojava na britanskoj suvremenoj sceni i predvodnici nove generacije punk rocka s političkim pomakom. Svega godinu i po kasnije izlazi Joy as an Act of Resistance koji uz ponovljeno opravdano oduševljenje kritike i publike, bendu donosi i prve nominacije za muzičke nagrade – Brit Award, Mercury Prize, i dr. no fokus benda ostaje bliska interakcija sa publikom i sadržaj njihove muzike.

Siromaštvo, propast socijalne države, Brexit, imigracija, toksični maskulinitet, psihičko zdravlje, samo su dio tema koje IDLES stavljaju u prvi plan odskačući od uobičajeno pasivnog i sladunjavog narativa popularne glazbe.

Ultra Mono, treći studijski album objavljen u listopadu 2020., čvrsto je ustoličio IDLES i njihove socijalno osjetljive vrednosti u prvu ligu svjetske muzike, ali i ponovo proširio krug njihove publike koja bijeg od osjećaja nepripadanja u suvremenom društvu nalazi u zajednici okupljenoj oko IDLES i atmosferi slobode, neosuđivanja i međusobne podrške. Upravo zato najbolje od IDLES ostvaruje se na svirkama uživo, a nakon preduge pandemijske pauze povratak IDLES na pozornice bit će nezaboravno iskustvo i dugoočekivan premijerni nastup u Hrvatskoj na INmusic festivalu #15. IDLES se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Royal Blood, White Lies i Fontaines D.C. u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji u Zagrebu od 20. do 22. lipnja 2022. (CD)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame