Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz Zabava

Kako je Zdravko Mamić kupio hrvatski sport i svoju nevinost: Robin Hood iz Hrvatske kojem je Međugorje Sherwoodska šuma

Da ga nema bilo bi dosadno štogod vi mislili o tome. Bjegunac hrvatskom pravosuđu Zdravko Mamić od 2018. kad je osuđen na šest i pol godina zatvora za sisanje 116 milijuna kuna iz Dinama otad stoluje i počiva u Međugorju. Prekjučer je namirio 52 milijuna kuna duga, na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda pod sumnjom i osudom za izvlačenje novca iz Dinama, a sve nakon sporazuma kojeg je Županijsko državno odvjetništvo iz Zagreba sklopilo s njegovom suprugom. Hrvatska je prije sporazuma s Mamićevom suprugom, nakon što je presuda postala pravomoćna, naplatila ranije blokiranih 7.5 milijuna kuna, a Mamićeva supruga se sporazumom obvezala namiriti preostalu obvezu od 44.5 milijuna kuna u roku od mjesec dana od tada. Isplata je izvršena 21. srpnja 2021.

Protiv Mamića i suradnika se vodi se još jedan postupak zbog izvlačenja novca iz Dinama, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudaca, kojima je davao mito kako bi mu pogodovati. Nakon uplate love i pošto je vijest odjeknula u svim hrvatskim medijima Robin Hood se oglasio na svojim Facebook stranicama. Prenosimo u cijelosti njegovoo obraćanje narodu i javnosti.

“Nikada u povijesti na jednog čovjeka, koji je u hrvatski sport iz inozemstva donio milijarde kuna, nije bio organiziran bešćutan lov.
Nikada u povijesti nije naređeno da se jednu osobu pošalje i osudi u leglu kriminala, na mjestu gdje su jedini zakon reket, lopovluk i ucjena.
Nikada se nisu kriminalci, političari i mediji ujedinili kako bi uništili jednu osobu i njegovu obitelj.
Nikada u povijesti nije osuđen čovjek za kojeg su svi svjedoci tužiteljstva, pravni autoriteti i oštećenik rekli da je nevin.
Nikada u povijesti nije osuđen čovjek koji je iz 9. kruga pakla nogometni klub digao u nebesa.
Nikada u povijesti nije čovjek kojeg su osudili lopovi pokrenuo reformu pravosuđa i u zatvor smjestio krivosuce koji su ga reketarili.
Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svog života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun. Učinio sam to na osnovi presude koju su donijeli sluge zla, ljubitelji keša, sisači državnih para, pijanice, jadnici i izrabljivači, čije će boravište zauvijek biti između zatvora i stupa srama, iako sam imao svako pravo da ne učinim tako. Osudili su me kriminalci za djelo koje nisam učinio. Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živiti od mog novca. Ili možete sagraditi 7 škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona. U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio preko 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je. Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život. I zato jer je to moj život, uskoro ću u reformi pravosuđa onemogućiti da se ovakva situacija ponovi. Učinit ću pravosuđe transparentnim kako bih zaštitio sve vas. Jer kamen koji odbaciše pravosudni varalice postade kamen zaglavni. Uskoro!”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame