Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

“Murina” nije pobjednik Pula film festivala: Nagrade podijelili Zrinku Ogresti i Branku Schmidtu :)

Dodijeljene su nagrade 68. Pulskog filmskog festivala. Unatoč činjenici velike nagrade s canneskog filmog festivala, film “Murina” debitantice Antonete Alamat Kusijanović nije osvojio glavnu nagradu kao najbolji film. U nacionalnom programu to je film redatelja Zrinka Ogreste “Plavi cvijet” koji je dobio nagradu za režiju za film u kojem je sredovječna Mirjana/službenica u zagrebačkoj tvornici konca, Uoči skromne svečanosti povodom 20 godina rada u tvrtki gdje će primiti nagradu, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima osvjetljavaju čitav njezin život – onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji. a u međunarodnom programu Zlatna arena za najbolji film dodjeljuje se filmu Nigdje posebno redatelja Uberta Pasolinija.

Ocjenjivački sud: Paweł Pawlikowski, (predsjednik), Zrinka Cvitešić, Danilo Šerbedžija, Mirko Pivčević i Mimi Plauché podijelili su nagrade između novih filmova Branka Schmidta “A bili smo vam dobri” i Zrinka Ogreste “Plavi cvijet”.

Nagradu publike zato je dobila “Murina”.

Za posebnu zabavu pročitajte samo objašnjenja ocjenjivačkih sudova zašto je tko dobio nagradu 🙂

Popis kompletnih nagrada:

1. Zlatna arena za oblikovanje zvuka dodjeljuje se Mirku Perriju i Juliju Zorniku za film Zora redatelja Dalibora Matanića.

Za veliki doprinos atmosferi. Odlično ukomponirani zvuk zajedno sa slikom pruža snažan audiovizualan doživljaj.

2. Zlatna arena za glazbu dodjeljuje se Alenu Sinkauzu i Nenadu Sinkauzu za film Zora redatelja Dalibora Matanića.

Za originalnu i inventivnu filmsku glazbu koja obogaćuje fotografiju, atmosferu i mističnost filma.

3. Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu dodjeljuje se Danici Ćurčić za ulogu Nele u filmu Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović.

Za prikazivanje žene razapete između svojih obveza i snova, između „obveza“ i „želja“, između onog što „ima“ i onoga što joj je „potrebno“.

4. Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodjeljuje se scenaristici i redateljici Antoneti Alamat Kusijanović za film Murina.

Za zreo način pripovijedanja mučne obiteljske priče te sukoba stvarnog života i onog o kojem se sanja.

5. Zlatna arena za montažu dodjeljuje se Tomislavu Pavlicu za film Zora redatelja Dalibora Matanića.

Zbog nenametljivog ritma rezova koji stvaraju osjećaj začudnosti i nadolazeće prijetnje.

6. Zlatna arena za kameru dodjeljuje se Marku Brdaru za film Zora redatelja Dalibora Matanića.

Za jaku atmosferu koju Brdar dovodi do granice vidljivosti te ju kontrolirano koristi interijeru i eksterijeru.

7. Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodjeljuje se Reneu Bitorajcu za ulogu Dinka u filmu A bili smo vam dobri redatelja Branka Schmidta.

Za bravurozni portret heroja odbačenog od društva i obitelji.

8. Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodjeljuje se Vanji Ćirić za ulogu Mirjane u filmu Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste.

Za suzdržan i iskren portret žene zarobljene u svakodnevici lišenoj osobnog zadovoljstva.

9. Zlatna arena za scenarij dodjeljuje se Sandri Antolić, Ognjenu Sviličiću i Branku Schmidtu za film A bili smo vam dobri redatelja Branka Schmidta.

Bavi se gorućom suvremenom problematikom, uz moćnog protagonista, mnoštvo bogatih i originalnih likova, kao i nekoliko jakih i živopisnih dijaloga.

10. Zlatna arena za režiju dodjeljuje se Zrinku Ogresti za film Plavi cvijet.

Nenametljiva ruka redatelja daje osjećaj kao da se priča razvija sama od sebe. Bez velikih dramskih efekata uspio je doprijeti do naših osjećaja.

11. Velika zlatna arena za najbolji film dodjeljuje se filmu Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće Inter film producenta Ivana Maloče.

Postoje riječ koje nikada ne izgovorimo, osjećaji koje ne stignemo podijeliti te praznina koja ostaje iza onih koji nas napuste.

Nagradu u iznosu od 30.000,00 kn Zagrebačka banka dodjeljuje Zrinku Ogresti, redatelju filma Plavi cvijet, kojemu je ocjenjivački sud 68. festivala igranog filma u Puli dodijelio Veliku zlatnu arenu za najbolji film Festivala.

Paket postprodukcijskih usluga obrade i masteringa slike i tona u iznosu od 10.000,00 kn Teleking dodjeljuje producentu filma Plavi cvijet Ivanu Maloči.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame