Aktualno Celebrities POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Sukob titana: Nepotrebna borba za titulu privremenog MMA prvaka teške kategorije UFC-a između Derricky Lewisa i Ciryla Ganea

Ovog vikenda, u subotu 07. srpnja se održava jedan od MMA trurnira najveće borilačke organizacije UFC koji potvrđuje kako se radi o showbiznisu prvenstveno prije nego sportu.

Nepotrebna borba za titulu privremenog prvaka teške kategorije između vječno opasnog udarača Derricka Lewisa i francuskog neporaženog itzazivača Ciryla Ganea – nađena je kao rješenje situacije u kojoj se napad na titulu Francisa Ngannousa nije moglo iskomunicirati Stipu Miočića, bivšeg prvaka s kojim Ngannou ima 1:1 u borbama ili Jon Jonesa na čije financijske zahtjeve UFC direktor Dana White nije htio pristati. U nemogućnosti dogovaranja atraktivnijih borbi UFC je zamislio ovu kao zadržavanje interesa za kategoriju.

I pogriješio. Jer je borba između Ngannoua i Derricka Lewisa imala daleko više smisla s obzirom da su imali već jedan okršaj – najdosadniju borbu svih vremena u oktogonu koju je na bodove dobio Derrick Lewis.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame