Aktualno Celebrities Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

KUD Idijoti i dalje najprodavaniji na pločama u RH: “Megapunk” vole na LP plastici, ali još uvijek bez objave broja koliko je to najprodavanije

Najprodavanije LP ploče mjeseca srpnja u Hrvatskoj su ponovno punk sastav KUD Idijoti. Njihov album Megapunk (Dancing Bear). Radi se o reizdanju iz 1995. godine kojem je glavni razlog objavljivanja činjenica da Megapunk duže vremena nije bio dostupan na vinilu, a potražnja za njim u tom periodu bila je neprestano prisutna. Primjerak se može nabaviti u nakladi od samo tisuću primjeraka na žutom vinilu i u gatefold omotu, a na izdanju nalazimo šesnaest dobro znanih pjesama najboljeg punk sastava ovih prostora kao što su Marjane, Marjane, Božina, Ali nije to još gotovo i Kako je propao zapadKako nam je rekao Nenad Marjanović dr Fric, basist benda KUD Idijoti, Megapunk je vrhunski album i iskreno se nadam da će još dugo biti u vrhu prodavanih albuma.”, čini se da se njegova prognoza ispunila.

Na žalost i dalje bez službeno komuniciranog podatka radi li se o 10, 100, 354 ili 546 prodanih primjeraka.

Drugo mjesto domaće liste prodaje vinila osvojila je Zdenka Kovačiček s albumom Konstatacija jedne mačke (Dancing Bear) pjevačke dive Zdenke Kovačiček. Na izdanju se mogu naći pjesme JakaPozitivan primjerak, Nisam dobra za zbogomLove, love, love i  Konstatacija jedne mačke.

Šarlo akrobata s albumom Bistriji ili tuplji čovek biva kad… (Croatia Records) osvaja treće mjesto najprodavabnijih vinila. Ovo je vinilno reizdanje prvog albuma legendarnog beogradskog benda Šarlo akrobata koji su činili danas pokojni Milan Mladenović i Ivica Vdović, a zajedno s njima u bendu bio je i Dušan Kojić Koja. Neke od pjesama koje se mogu čuti na izdanju su Ja želim jakoProblemPazite na decuLjubavna pričaFenomen i prva na izdanju, Šarlo je nežan.

Na stranoj listi prodaje vinila prvo mjesto zauzimaju The Sisters Of Mercy s vinilom BBC Sessions 1982-1984 (Dancing Bear). Harry Styles i Fine Line (Menart) zaslužili su u mjesecu srpnju drugo mjesto, dok je na trećem mjestu mlada ambiciozna zvijezda Taylor Swift s albumom evermore (Universal Music Hrvatska).

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame