Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Dino Dvornik & Alka Vuica: Na Karibe – Kopanje po arhivi neobjavljenih pjesama i izvrsna produkcijska rekonstrukcija

Dino Dvornik bi danas proslavio svoj 57. rođendan da je poživio i preživio neuredan život.

Osim što je iza sebe ostavio bogati objavljeni glazbeni opus, ostavio je i neke pjesme koje nikada nisu dovršene i objavljene. Jednu od njih, ‘Na Karibe’, sačuvao je i završio njegov producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za pjesmu napravio glazbu i aranžman rekonstruirao cijelu stvar na vrlo dopadljiv i pametan način, a stihove je napisala Alka Vuica koja je ujedno jedini višak u cijeloj pjesmi s obzirom na njene pjevačke nesposobnosti.

‘’Imao sam taj demo, “Na Karibe”, koji je bio u dosta lošem stanju, bila je to na brzinu sklepana ideja u nekom trenutku kakvog smo znali imati Dino i ja. Dugo je stvar stajala sa strane, a onda sam malo po malo, restaurirao fragmente kao arheolog s djetlićem i kistom te nakon mukotrpnog rada, dobio nadu da možda nešto bude. I gle slučajnosti, par dana nakon toga sam, družeći se sa Alkom, skužio da obožava Jamajku i tamo često ide. Plus, ona i Dino su bili baš dobri frendovi, čak joj je Dino radio na nekim njenim pjesmama kao producent. Odmah sam ponudio Alki da završi tekst i gostuje kao vokal što je ona oduševljeno prihvatila…i eto, još par godina poslije, konačno smo završili i smixali Karibe’ svjedoči autor i producent Srđan Sekulović Skansi.

Da je ostalo na njima dvojici pjesma bi bila gotovo bez mane, ovako ostaje samo žal zbog puštanja Alki da svojim nedvojbeno interesantnim dubokim glasom i bezveznim stihovima unazadi vrlo ljetnu i plesnu pjesmu. (CD/PR)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame