Aktualno Festivali Glazba sex SVAŠTARA

ADA Divine Awakening: Prvi festival svjesnosti i intimnosti na Adi Bojani – O yogi, muško ženskim odnosima, ovom onom

ADA Divine Awakening, prvi festival svjesnosti i intimnosti, bit će održan od 15. do 20. rujna na Adi Bojani u Crnoj Gori. Na jednoj od najljepših destinacija Europe okupit će preko 40 vodećih svjetskih stručnjaka i predavača na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i osobnog razvoja, kao i zvučna glazbena imena iz regije i svijeta.

Na jednoj od najljepših destinacija Europe okupit će se preko 40 vodećih svjetskih stručnjaka i predavača na polju partnerskih odnosa,
seksualnosti i osobnog razvoja, kao i zvučna glazbena imena iz regije i svijeta.

Osnivač Exita Dušan Kovačević i osnivačica Tantra Spirit festivala Dolores Antić pokreću ADA Divine Awakening festival, kojim ukazuju na ključne probleme današnjice – sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u povezivanju sa sobom i u partnerskim odnosima.

„Ada Divine Awakening, namjenjen podjednako parovima i pojedincima, bit će prostor intenzivnog rada na vezama, povećavanju intimnosti, kako sa sobom, tako i s partnerima, u kom će prisutni moći istražiti i osvjestiti svoju seksualnost, povezati se sa svojim tijelom i dobiti podršku stručnjaka za oslobađanje emocija i iscjeljenje trauma. Bilo da je to nevjerojatan session joge ujutru, ili intimna partnerska
radionica na kojoj ćete biti zadivljeni vještinama koje ste upravo otkrili, meditacija uz zalazak sunca i ekstatični ples navečer — imate slobodu izaberati svoj put kroz festival i predate se moći Ade da vas izlječi i odvede na veći nivo postojanja“, izjavila je ovim povodom Dolores Antić.

Do sada smo preko EXIT festivala imali iskustva nastupa najvećih svjetskih zvijezda i društveno odgovornih kampanja, a sada se okrećemo ka unutra: Intimnosti i Povezivanju. Osnivač Exita Dušan Kovačević izjavio je tim povodom: „S Ada Bojanom imam duboku povezanost koja traje već desetljeće i pol, tamo smo obiteljski svake godine, tu smo se moja Ivana i ja uzeli. Ona je definitivno jedno od najjačih energetskih mjesta na planeti, koje ima snagu da u isto vrijeme i iscjeli i očisti sve ono što vam nije potrebno, ali isto tako i probudi ono najbolje u vama, i pojača životnu energiju do najvišeg nivoa. Duboko vjerujem da će ovaj festival postati jedno od najznačajnijih mjesta okupljanja ovog tipa na planeti, gdje ćemo zajedno rasti, razmjenjivati iskustva i otvarati nove dimenzije postojanja, unapređujući svaki segment naših života“.

 

Tijekom ovih šest nevjerovatnih dana, preko 80 radionica tematski će obuhvatiti polja povećanja intimnosti sa sobom i partnerom, unapređenja seksualnog iskustva, dubljeg povezivanja s vlastitim tijelom, balansa ženske i muške energije, satove joge, meditacije uz zalazak sunca, ekstatičan ples, koncerte i performanse koji će pomaknutii i promjeniti granice svjesti. Prisutni će moći osjetiti ritam svog tijela, probuditi uspavane instinkte, sjetiti se svojih korjena i pomiriti u sebi i drugima muško-žensku energiju. Neki od najutjecajnijih predavača i izvođača, koji će posjetitelje voditi putem samootkrića i istinske konekcije sa sobom i ostatkom svijeta, jesu Elaine Yonge, s preko 20 godina iskustva u bavljenju povezanosti tijela i disanja sa seksualnošću i potencijalom za esenciju intimnih odnose, Baba Dez Nichols, međunarodno priznati govornik i učitelj, Daka, autor, tekstopisac i vodič kroz transformaciju, koji je predstavljen kroz brojne TV i radio emisije. Devi Mohan, poznata joga učitelјica i govornica, magistrica Mirovnih studija i globalna ambasadorica Mohanđi fondacije, provest će prisutne kroz
duboko iskustvo uz pomoć Svjesnog plesa, meditativnog procesa „Put svetlosti“, kao i transformacijskih tretmana „Mai – Tri“ metode.

Na Adu Bojanu stiže i Ohad Pele, kao jedan od najutjecajnijih učitelja na polju seksualnosti i svjesnih odnosa. Andrea Paige s raznovrsnim znanjem na polju epigenetike putuje svijetom kako bi osnažila ljude da vrate život u svoje ruke. Rachel Rickards vodit će radionice u kojima je fokus na osobnom razvoju i intimnosti. Prije sedam godina je osnovala zajednicu „Embodied Intimacy“, a dala je izuzetan doprinos u osveštavanju utjecaja trauma na seks i odnose. S njom će biti i Lennart Hening, koji prije svega istražuje osobni i kulturni razvoj iz kuta svjesti, kontakta s tijelom, sigurnosti, traume, i zajedničke kreativnosti. Buddhi Dana je seksualni terapeut, joga učitelj i DJ. Još od mladosti je na putu učenja mistika Osha, kao i tradicionalne tibetanske Tantre, Zena, Taoizma. ADA je za ovu godinu objavila još mnogo vodećih svjetski poznatih facilitatora, a neće izostati ni seanse ekstatičnog plesa u večernjim satima, dok će muzika, kao kosmički jezik, biti sastavni dio festivala. Vrhunski svjetski i regionalni izvođači, kao što su Božo Vrećo, Aklea Neon, Joshua Swahe, Praful, Tuulia, Zazo prenijet će tonove galaksije Ada Bojanom, do samih vibracija naših stanica.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame