Aktualno inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST

Počinje nova školska godina u Hrvatskoj: Oko pola milijuna djece kreće na nastavu s blažim covid mjerama

Danas počinje nova školska godina 2021/2022. za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Na nastavu polazi oko 313 tisuća učenika osnovnih i 143.200 učenika srednjih škola. Prema početku školske godine s obzirom na pandemiju koronavirusom nastava će se zasad održavati offline licem u lice s blažim epidemiološkim mjerama protiv epidemije covida-19 u odnosu na prethodnu školsku godinu te uz besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, navodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim web stranicama.

“Maske u školama morat će nositi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te od 1. do 4. razreda u gimnazijama ako u razredu nije osiguran razmak od 1.5 do 2 metra između učenika”, rekao je Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja u intervjuu za RTL Danas.

Maske su obavezne u zajedničkim prostorima (hodnici, izvan učionica, školski prijevoz), cijepljeni nastavnici mogu predavati u razredu bez maske, a oni koji nisu cijepljeni moraju nositi masku, no dosta će od odredbi biti ostavljeno pojedinim školama.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame