Aktualno Celebrities film Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Buč Kesidi: Nebitna (…ne mogu da) – Izvadak disko rok prošlosti iz koncertnog filma “Euforija uživo”

Grupa Buč Kesidi objavila je spot za pjesmu “Nebitna (…ne mogu da)” izvučen iz filma „Euforija uživo“. Singl “Nebitna (…ne mogu da)” objavljen je na prvom albumu benda, a novi video spot je isječak iz koncertnog filma “Euforija uživo”.

Upravo spot daje uvid u posebno iskustvo koje donosi ovo filmsko-glazbeno ostvarenje, predstavljeno regionalnom turnejom ovog ljeta po Cinestar kinima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Osmišljen u formi ekraniziranog koncerta sa zanimljivim zapletom, film nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina. Buč Kesidi uvodi u svoj glazbeni svijet uz nova izvođenja albuma Euforija kao i nekoliko starih hitova, poput Nema ljubavi u klubu, Đuskanje ne pomaže, Nedelja ujutru ili TIHO.

Bez sumnje najznačajnije regionalno novo ime na sceni u zadnje dvije godine, pančevski indie dvojac Buč Kesidi, proizveo je ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na ljestvice najboljih godišnjih albuma, objavljenim i na ekspresno rasprodanom vinilu. Kritika hvali glazbu i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako
sebe nazivaju, opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Novi spot savršen je uvod u koncertni pohod na Zagreb, a Buč Kesidi u dvorištu ALU u Ilici 85 zasad će održati ukupno pet koncerata, od kojih su čak tri već rasprodana. Po prvi puta od 80-tih i kultne serije koncerata grupe Azra u Kulušiću jedan bend će nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu. Prve dvije svirke rasprodale su se za manje od 10 sati, a njima se uskoro pridružila i treća, stoga su dodana još dva datuma u istom prostoru – 28. i 29. rujna. (PR/CD)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame