Aktualno Festivali film Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Chui sviraju uz čuveni nijemi film “Berlin, simfonija velegrada”: Otvaranje Dana hrvatskog filma na čujkast način

Jazz fusion četvorka ponovno izvodi svoju originalnu glazbu uz čuveni nijemi film “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927. godine
Chui će glazbeno začiniti otvaranje jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma 12. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac. Naime, nakon službenog otvaranja održat će se projekcija čuvenog nijemog filma “Berlin, simfonija velegrada” Waltera Ruttmana, a Chui će tom prilikom uživo izvesti originalnu prateću glazbu koju su sami komponirali.

Jazz fusion četvorka filmski će koncert odraditi u sklopu filmskog programa “Kinofonija!”, a glazbu uz spomenuti nijemi film iz 1927. godine Chui su već izvodili 2019. godine na otvorenju Berlinale specijala koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom Berlin film festivala. Ovim su projektom stvorili unikatnu simbiozu filmske i glazbene umjetnosti s Chui etiketom. Sam film donosi prikaz svakodnevice u živopisnim ulicama Berlina te se glazba inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Uvjerite se to i sami u nedjelju, 12. rujna, u 21:30. Ulaz na projekciju je besplatan.

Chui x Berlin
Inače, Dani hrvatskog filma tradicionalna su smotra najboljih domaćih kratkih i srednjometražnih filmova, a održat će se od 12. do 1. rujna u kinu Tuškanac.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame