Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Dienne: Kao nekad – Obećavajuće i slojevito djelo ambiciozne kantautorice i pjevačice

Mlada zadarska kantautorica i pjevačica Dienne predstavlja novi singl “Kao nekad” za koji ističe da je ujedno i pjesma zbog koje je krenula u svijet glazbe kao kantautorica jer je to ujedno i prva pjesma koju je napisala. Originalno napisana na engleskom pod naslovom “So Long”,  bogato je skladana pjesma ispunjena mračnim i moćnim vokalom melankoličanog prizvuka, kao što je većina njenih dosadašnjih singlova.

Tekstualno i lirski Dienne ima najviše problema jer ne privuče pažnju slušatelja o čemu točno pjeva, pa će na tom dijelu će morati poraditi dok je instrumentalno već sada u samom vrhu skladateljica na domaćoj sceni. “S tom pjesmom je sve počelo, moja transformacija iz svijeta gdje mi se sve činilo imaginarno u realizaciju mojih snova, snova o pisanju, stvaranju, izvođenju glazbe te općenito ulaz imaginarnog u realnost. Moj san bio je baviti se točno ovime čime se sada bavim, da imam ljude/prijatelje koji me podržavaju i vide vrijednost u onome što radim, a to je glazba. Pjesma za mene ima veliki značaj jer i dalje smatram da je najvrijednija koju sam ikada napisala, a u osobnom pogledu moguće i najvrijednija koju ću napisati.” nadodaje Dienne.

Glazbeni put Dienne započeo je prije jedanaest godina, kada je kao klasično školovana pijanistica svirala u raznim rock i metal bandovima s kojima je nastupala diljem Europe na mnogim festivalima. Solo glazbeni projekt odlučila je pokrenuti 2017. godine, a od tada je izbacila singlove “Put prema istini”, “Danas vidim boje”, “Reci mi da znam” feat Mario Rucner, “Tko zna” te ovogodišnji hvaljeni singl “Tiho pada mrak”, prvi za diskografsku kuću Dancing Bear. Iza sebe ima brojne nastupe te medijska gostovanja, među kojima se ističu gostovanja u emisijama “Dobro Jutro Hrvatska” te “Jutarnja emisija CMC”. (CD/PR)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame