Celebrities inmediasres showbiz Sports Zabava

Niske grane hrvatskog boksa: Hrgović pobjeđuje namještene borbe, Mavrović se vraća na sparinge, Milas gubi nokautom, a Babić se svađa sa svima

Sinoć (petak navečer) tri su hrvatska boksača u teškoj kategoriji odradili nove mečeve na dva boksačke turnira te pokazali realitet hrvatskog profesionalnog boksa i trenutni status nacionalno najpoznatijih boksača.

Filip Hrgović je u Klagenfurtu očekivano rutinski pobijedio crnogorskog nokautera Marka Radonjića sudačkim prekidom nakon treće runde nakon što je nekoliko puta bacao na koljena dosad neporaženog prtivnika s 230 mjesta na ljestvici boksača i time sačuvao nositelja titule IBF International Heavyweight Title.  Njemu je to bila 13. pobjeda u 13. borbi profesionalne karijere, ali i činjenica da mu menadžeri namještaju daleko slabije protivnike i da je ovim mečom potrošio sve kredite kod fanova boksa te da ako želi ikakav respekt boksačkog svijeta mora početi boksati i prihvaćati borbe protiv ozbiljnih protivnika. Primjerice, kakav je francuski boksač Tony Yoka, koji je jučer u  tehničkim nokautom u sedmoj rundi svladao hrvatskog teškaša Petra Milasa, a nakon borbe je iskoristio priliku i prozvao Hrgovića kojeg je već pobijedio na olimpijskom turniru za vrijeme njihovih amaterskih dana. Taj meč bi obojici bio dobar test za trenutne mogućnosti i pokušaj napadanja na nedodirljivog Anthonyja Joshuu. Hrgović je zasad 27. na BoxRecovoj listi najboljih boksača svijeta.

Kao uvodna borba za Hrgovićev meč koji je organizacijski izgledao kao nižerazredna priredba nastupio je u egzibicijskom meču i 52.-godišnji povratnik Željko Mavrović koji se borio u šest rundi s duplo mlađim, 26.-godišnjim one punch manom Ramazijem Gogichashvilijem iz Gruzije u borbi koja je više ličila na otužno ispitivanje nekadašnjih mogućnosti boksača koji je prije dvadeset godina poslije prvog poraza u finalu borbe za svjetsku titulu od Lennoxa Lewisa odlučio prekinuti boksačku karijeru. Ako je cilj bio udovoljavanje njegovim osobnim pokušajima i dokazivanju samom sebi kako može ući u ring s boksačem čiji je omjer pobjeda i poraza otprilike 14:35 i koji unatoč snažnom zamahu kondicijski i tehnički izgleda više kao punching bag za zagrijavanje stvarnih boksača

Za to vrijeme ostao je još Alen Babić koji već neko vrijeme koristi za svađe s Hrgovićem i Mavrovićem koji ga podcjenjuju kao boksača, misle, ispod njihovih mogućnosti. Njegov dirt talk je zasad daleko poznatiji od njegovih rezultata ali se vodi isto kao neporaženi boksač koji radi svoju fan bazu od Engleske, Hrvatske, regije i dalje pod trenerom Leonardom Pijetrajem.

Kamo dalje svaki od spomenutih ovisi o promotorima i njihovim strategijama ali osim činjenice da se o hrvatskom boksu opet priča nema puno temelja za slavlje i optimizam, ni jedan od boksača zasad rezultatima ne opravdava svoja visoka očekivanja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame