Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Sun U: Tlo – Electro pop stvar koja je trebala ostati instrumental da bi je bolje razumjeli

Sanja Šiljković je zagrebačka producentica i glazbenica poznatija pod umjetničkim imenom SUN U predstavlja novi autorski singl za koji potpisuje glazbu, tekst i produkciju i video spot. Poznata je po tome što je bljesnula svojim DIY modelom rada u kojem je sve radila sama. Taj se kompletni autorski posao osjetio kao odličnim pristupom za skretanje pažnje ali je nužno da su neki dijelovi njenog rada patili.

Na novom singlu “Tlo” se odlično poigrala u producentskom i instrumentalnom smislu, dok joj je lirski i video dio zaostao. Poput njene kolegice Sare Renar, Sanja ima neke sjajne kvalitete ali da bi postala kompletna autorica još se treba profilirati jer pjesnički to što pjeva je dosta nepristupačno i nerazumljivo. Ona ne misli tako.

“Mislim da je tekst poprilično jasan i direktan, zapravo veća je fora da se pjesmu promatra paralelno kroz tekst i sliku, jer sam nekako taj unutarnji strah odlučila pretočiti u fizičku formu lika od kojeg bježim po šumi. Stalno se vrtim oko tih nekih naših unutarnjih strahova, od neuspjeha i želja, kao mali smo svi, puni entuzijazma kako ćemo jednog dana biti veliki, i onda to po putu samo nekako potone. Ili nas je same strah, ili nas je strah zbog drugih, a sve nam je u glavi, i dosta često ne stignemo ni razmisliti o nečem već kao da se cijeli život svede na niz instantnih brzopoteznih odluka. Kako u pjesmi kažem, u kom trenutku odustanemo, u kom trenutku biramo sudbinu, kako bi bilo kad bi vrijeme moglo stati pa da za to vrijeme porušimo zidove i onda o svemu promislimo kako spada, prije nego donesemo odluke što smo, što želimo i što će nam to nešto dugoročno donijeti. Lik stvorenja u spotu simbolizira taj strah koji nas konstantno proganja, kojeg smo sami stvorili, ali kako smo ga stvorili, možemo ga i natjerati da nestane jer je imaginaran i na kraju ipak neopipljiv. “- objašnjava SUN U.

Vezano za pomalo brzopleti i nejasan metaforički spot rekla je: “Nažalost, taj spot je imao toliko nesretnih momenata, jer prvobitni scenarij je skroz bio drukčiji, a igrom nesretnih događaja/okolnosti, hrpa stvari je pošla po zlu, na kraju me preteklo godišnje doba gdje bi ta prvobitna ideja bila izvediva, pa sam morala prisilno mijenjati kompletan scenarij, lokaciju, radnju, ma sve. Ali mi je drago na kraju, zato što se ova radnja još više uklapa u cijelu tematiku. Kad sam raspisala i rascrtala novi scenarij, našla sam se s Miranom Brautovićem (Palm Productions) da dogovorimo sve oko snimanja, paralelno angažirala kostimografkinju Tajanu Štasni za šivanje kostima. Snimili smo sve u jednom danu, idući dan sam ga odmah krenula montirati i kroz tri, četiri dana je bio gotov, složila animaciju, vizualne efekte i sad mogu napokon odahnuti i zatvoriti tu stranicu i krenut dalje.”. (Dejan Borić)

6/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame