Aktualno Celebrities film POP COOLTURA showbiz Zabava

Je li Dina opravdala očekivanja: Velika saga ili još jedan prerazvikani pucanj u prazno?

Prije nekoliko dana je pod svjetlima reflektora u središtu Londona održana posebna premijerna projekcija dugoočekivanog filmskog spektakla DINA, na kojoj se okupila cijela filmska ekipa. Jedan od najiščekivanijih filmova posljednjih godina je trebao biti apsolutni hit.

Glazbu za film skladao je Hans Zimmer, koji je izumio novi glazbeni instrument i novi jezik za zvukove riječi isključivo za Dinu, što glazbi u filmu daje osjećaj kao da dolazi s “drugog planeta”. Za film je stvoreno više od 1000 kostima, a korišteno je relativno malo specijalnih efekata i CGI tehnologije. Većina snimanja odvijala se u pustinji Jordanu, gdje su uvjeti bili izuzetno ekstremni, a u jednom od najneprijateljskijih okruženja na svijetu temperatura je u danima snimanja dosezala i do 45 ° C.

Knjiga DINA jedna je od najpoznatijih znanstvenofantastičnih romana u svijetu, te je prodana u preko 20 milijuna primjeraka i prevedena je na 23 jezika. Kritičari koji su pogledali film slažu se da je DINA izniman vizualni spektakl koji se mora pogledati na velikom ekranu.
Taylor Antrim (Vogue) rekla je: “Ako ste tražili razlog da ponovno posjetite kino, našli ste ga!”

DINA, u kina diljem Hrvatske, u distribuciji Blitz filma stiže u srijedu, 20. listopada u premium formatima: REALD 3D, IMAX i 4D, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

No, što o filmu misle dva vodeća američka video kritičara Jeremy Jahns i IGN ljudi.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame