Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

Indie scena slini za Parquet Courts i njihovim novim albumom “Sympaty For Life”: Za ljude koji vole zvuk gitara

Parquet Courts, fantastična njujorška rock četvroka, protekli petak (22.10.21.) su za Rough Trade Records objavili svoj dugo očekivani, sedmi album “Sympathy For Life”. Istovremeno su ga predstavili uživo u glazbenoj dvorani Music Hall of Williamsburg, a objavu je popratio intrigantan singl i video ‘Homo Sapien’“Sympathy For Life” je Parquet Courts u najinstinktivnijem i elektroničkom obliku. Svoje očaravajuće, psihodelično pripovijedanje okreću na svježi teritorij, ali zadržavaju jedinstveni identitet.

Uz ljetos objavljeni singl i spot ‘Walking At A Downtown Pace’, bend je najavio i Power of Eleven – jedanaest globalnih događanja, dio kojih je prethodio objavi albuma. Prvo je održano u sklopu Gay & Lesbian Big Apple Corp povorke na Manhattanu, kada su premijerno izveli spomenutu pjesmu, i snimke iskoristili za službeni video. Drugo je bilo u Tokiju u suradnji s Big Love Records. Slijedila su još četiri događanja, a zadnje je održano prošli tjedan u Parizu, na dan objave singla ‘Homo Sapien’ (19.10.21.), kada su se fanovi mogli pridružiti Andrewu Savageu na satu slikanja mrtve prirode, a dobili su i poseban blok za crtanje kojeg je dizajnirao bend.

Album je izgrađen od improviziranih svirki i produciran u suradnji s Rodaidhom McDonaldom (The xx, Hot Chip, David Byrne) i Johnom Parishom (PJ Harvey, Aldous Harding, Dry Cleaning). Za razliku od svog globalno obožavanog prethodnika “Wide Awake!” iz 2018. (Rought Trade Records), fokus je sada pao na groove, a ne na ritam. Većina pjesama nastala je dugim improvizacijama i oblikovanjem vlastitom montažom”, objašnjava Austin Brown“Najveća vrijednost koju imamo kao umjetnici je bend. Nakon 10 godina zajedno, naš najveći instrument smo mi. Najčišći izraz Parquet Court je kada improviziramo.” 

U stvarnom smislu, bend se semplirao, oblikujući i sjeckajući svoje ritmičke i melodične jamove kako bi stvorio ove pjesme, kako bi manifestirao nešto novo.

Track list:

1. Walking at a Downtown Pace

2. Black Widow Spider

3. Marathon Of Anger

4. Just Shadows

5. Plant Life

6. Application/Apparatus

7. Homo Sapien

8. Sympathy For Life

9. Zoom Out

10. Trullo

11. Pulcinella

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame