Aktualno Celebrities film Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

“Toma” očekivano ruši rekorde u hrvatskim kinima: Srpski superhit i mala škola hrvatskim filmašima kako se radi marketing filma

Nakon gotovo nezapamćenog uspjeha u Srbiji i BiH, gdje je film dosad pogledalo više od 700 tisuća ljudi, Toma je i u Hrvatskoj uspio srušiti rekord star čak deset godina…

S 8035 gledatelja, koliko je Tomu u hrvatskim kinima pogledalo u prvom vikendu prikazivanja, Toma je i službeno postao srbijanski film s najboljim otvaranjam u povijesti Hrvatske. Film Dragana Bjelogrlića o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću time je srušio rekord koji je 2011. godine u domaćim kinima postavila komedija ‘Parada‘.

Ovaj izvrstan rezultat rezultat je ogromnog interesa medija i javnosti, a da će Toma nastaviti uspješan pohod na hrvatska kina sugeriraju i izvrsne prve reakcije publike koja je film pogledala u nekoliko proteklih dana. Podsjetimo, prvoj i ekskluzivnoj projekciji filma u zagrebačkom Cineplexxu prisustvovali su glumci Petar BenčinaMilan Kolak te Milan Marić koji je utjelovio lik Zdravkovića.

Film “Toma” impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana RadmilovićaMike AntićaTozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.  Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i liječnika koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši. Legendarnog Zdravkovića na velikom je platnu utjelovio jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića…Film su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame