Celebrities inmediasres PRIRODA & DRUŠTVO Sports Zabava

Hrvatska: Rusija – 1:0 – Na jedvite jade naši autogolom Rusa ušli direktno na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022

U nedjelju 14. studenog na Poljudu hrvatska nogometna reprezentacija igrala je protiv Rusije u borbi za prvo mjesto na ljestvici skupine u kvalifikacijama i direktni ulazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo 2022. na kojem bi trebali braniti titulu vicepravaka svijeta s posljednjeg prvenstva upravo u Rusiji.

Hrvatska i Rusija odigrale su posljednju kvalifikacijsku utakmicu svoje skupine za prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Nakon prvog poluvremena koje je završilo 0:0 po jakoj kiši, naši su reprezentativci imali inicijativu i konstantni presing i napad ali su još jednom pokazali neefikasnost. U drugom poluvremenu kiša se pojačala i izgledalo je strašno, sve do 81. minute i autogola Kudrjašova čime je Hrvatska sretno prošla direktno na Svjetsko prvenstvo. Nakon što su nogometaši izbornika Zlatka Dalića na Malti u predzadnjoj utakmici kvalifikacija skupine H pobijedili u gostima domaćine visokim rezultatom 7:1 i time se pozicionirali nakon nekoliko prokockanih prilika na drugo mjesto s dva boda zaostatka iza vodeće Rusije, igrala im je samo pobjeda protiv Rusa za prvo mjesto.

Nakon 10 utakmica od mogućih 30 bodova Rusija ima 22 a Hrvatska 23. Za odiguranje direktnog ulaza u kvalifikacije igrala im je samo pobjeda što su jedva i ostvarili uz pomoć samih Rusa. Čestitke našima, ali moglo je to i lakše.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame