autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM

Fitch: Za kredite i kamate spremni – Idemo, rastemo Hrvatska!!!

Koalicijska Vlada HDZ, SDSS i ostale nacionalne manjine nema demokratski kvalificiran IZBORNI LEGITIMITET odnosno na izborima dobiven broj glasova i političku potporu univerzalnim demokratskim standardima primjerene i demokratski kvalificirane većine svih birača. K tome na izbore zbog bojkota nije izašlo 53 posto svih birača, zbog čega i sami izbori nemaju DEMOKRATSKI LEGITIMITET. Zastupnici pak nacionalnih manjina izabrani po POSEBNOM biračkom pravu, PROTIVNO ustavnopravnim načelima primjerenosti i razmjernosti, političkom cilju tog parlamentarnog predstavništva i univerzalnim demokratskim standardima; imaju u saboru OPĆI politički mandat koji omogućuje da kao tzv. jezičac na vagi sudjeluju u stvaranju parlamentarne većine i presudno utječu na izbor vlade i izvršne vlasti.

Što sve nedvojbeno i činjenično znači da parlamentarna koalicija HDZ, SDSS i ostale nacionalne manjine ima trostruki DEMOKRATSKI DEFICIT izbornog legitimiteta, zbog čega je NELEGITIMNA, NEUSTAVNA i BEZ demokratskog političkog prava na formiranje vlade i
obnašanje izvršne vlasti.

Agencija Fitch podigla je kreditni rejting Hrvatske na „BBB uz pozitivne izglede za budućnost“ tj. promakla je u viši investicijski razred, što je predsjednik Vlade Andrej Plenković s oduševljenjem, radošću i ponosom komentirao: „Hrvatska je ocijenjena najboljim investicijskim rejtingom u povijesti, nikada nismo imali BBB i pozitivne izglede. Odluka Fitcha donesena je u kontekstu skorog uvođenja eura, stabilnosti javnih financija, prognoze rasta od 8,9 posto, te jasne ocjene da je parlamentarna većina u Hrvatskoj čvrsta i solidna i da je to glavni preduvjet stabilnosti, a k tome nema ni izbora do 2024.“. I predsjednik Vlade Andrej Plenković doista je utemeljeno i s razlogom oduševljen i ponosan na odluku agencije Fitch o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske, jer je to potvrda i trijumf njegove politike i ekonomske strategije. Zbog koje Hrvatska nije gospodarski proaktivna i produktivna država koja stvara, proizvodi, daje i izvozi; nego je političko-birokratskom
blokadom gospodarski pasivna i antitržišna država, bez poduzetničke slobode i kreativnosti, proizvodnje i izvoza. Prisiljena je tom i takvom kolonijalnom i antisocijalnom ekonomskom politikom i političkom strategijom na to da diže kredite i plaća kamate; nemoćna čeka
pomoć, milostinju i mrvice sa „stola“ Europskih fondova kao talac Gospodskog Kastora, ekonomski bogalj, socijalni slučaj ovisan o tuđoj pomoći te siromašni, poniženi i pokor(e)ni europski prosjak!

No kao što komunisti u Jugoslaviji nisu mogli zaustaviti Reuters, tako ni Plenković ne može zaustaviti da Eurostat objavljuje statističke podatke i pokazatelje. A oni činjenično kažu da je na primjer BDP-e po stanovniku u Hrvatskoj pri samom dnu u Europskoj uniji, a po kupovnoj moći stanovnika također je pri dnu ljestvice država članica Europske unije. A upravo i primarno o tome ovise životni standard, kakvoća života, obrazovanje, zdravstvena zaštita, zdravlje, očekivano trajanje života, natalitet itd.; koji čine sadržaj, bît i smisao života
„prosječnih“ ljudi a njih je u državi najviše! A tek zatim od Fitcha i kreditnog i investicijskog rejtinga Hrvatske, te Plenkovićeve ekonomske „genijalnosti“.

O Fitche, naš dragi Fitche, ostvarenje ekonomskih „pozitivnih prognoza“ mi zasigurno doživjeti nećemo, a potomcima našim ne će ni trebati jer zbog demografskog sloma potomaka – i ne će biti! Ipak i u tom pogubnom demografskom i narodnom usudu ipak ima nešto, istina mazohistički utješno, a to je da za podignute kredite ne će imati tko raditi i vraćati glavnicu i kamate!

A što se pak tiče Fitcheove ocjene da je: „Parlamentarna većina u Hrvatskoj čvrsta i solidna i da je to glavni preduvjet stabilnosti“, u Fitcheu ne znaju (ili glume da to ne znaju?) sljedeće činjenice o izborima, vladi i vlasti.

1. Da je 53 posto svih birača bojkotiralo odnosno prosvjedno nije izašlo na izbore, zbog čega sami izbori nemaju demokratski legitimitet odnosno političku potporu demokratski kvalificirane većine svih birača.

2. HDZ je pak na izborima u 11 izbornih jedinica dobio ukupno 623.509 glasova, što je samo 17,00 posto glasova svih birača i to je nedostatno za demokratski kvalificiran izborni legitimitet koji bi mogao biti razmjeran demokratskom političkom pravu na formiranje vlade i izvršnu vlast.

3. Protivno ustavnopravnim načelima primjerenosti i razmjernosti, političkom cilju tog parlamentarnog predstavništva i univerzalnim demokratskim standardima; zastupnici nacionalnih manjina izbrani po POSEBNOM biračkom pravu imaju u Saboru OPĆI politički mandat koji omogućuje da kao tzv. jezičac na vagi sudjeluju u stvaranju parlamentarne većine i presudno utječu na izbor vlade i izvršne vlasti! Što sve nedvojbeno i činjenično znači da parlamentarna koalicija HDZ, SDSS i ostale nacionalne manjine ima trostruki DEMOKRATSKI DEFICIT izbornog legitimiteta, zbog čega je nelegitimna, neustavna i bez demokratskog političkog prava na formiranje vlade i obnašanje izvršne vlasti!
Zbog toga birači odnosno većina naroda imaju ljudska, građanska i politička demokratska prava i obveze da svoja politička, ekonomska, kulturna i nacionalna prava i slobode, pluralizam i slobodu medija kao i sâm biološki opstanak (vidi popis stanovništva!) (za)štite
samoobranom i otporom nelegitimnoj, neustavnoj, nedemokratskoj i antisocijalnoj Vladi i vlasti organiziranim, zajedničkim i solidarnim – GRAĐANSKIM NEPOSLUHOM!

Lovel Franić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame