Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Luce: Zašto – Hrvatska Adele u očekivanju pjesama koje će potvrditi prekrasan vokal

Novi singl mlade pjevačice fantastične boje i snage soulful glasa Luce ‘Zašto’ plesnija je varijanta od nekih balada po kojima smo je dosad mogli istaknuti u moru novih izvođača s domaće pop scene. Titulu pokušaja hrvatske Adele Luce će vući još neko vrijeme ne samo po nekadašnjem izgledu i prirodnoj boji glasa, sve dok njene vokalne sposobnosti ne dobiju količinu kvalitetnijih tekstova po kojima će se izdvojiti na način kako bi mogla odskočiti od prosjeka kojem ne pripada ni po čemu osim potrazi za boljim pjesmama.

‘’U pjesmi “Zašto” pokazala sam svoju drugu, malo manje poznatu, odvažniju stranu sebe, koja kao što kaže tekst pjesme, nije baš spremna na kompromise. Zajedno s producentom i koautorom pjesme Alanom Dovićem, napravili smo jednu energičnu kombinaciju retro sounda s elementima moderne produkcije koja je uz pomoć mog benda (Filip Pavić, Marino Vinja, Vibor Čerič, Edi Grubišić) i gostujućih glazbenika (Tea Zec, Dino Antonić, Stipe Mađor, Mario Bočić) dobila dušu i karakter kojeg, čini mi se, u današnje vrijeme nedostaje u eteru. Još iz perioda kad je pjesma bila u demo fazi, svako slušanje bi mi izazvalo onaj spontani, blesavi smješak na licu i noge bi same krenule u “čagu”, a nadam se da će pjesma upravo takvu reakciju izazivati i kod njenih budućih slušatelja’’ – poručila je Luce o novom singlu. Pjesma ‘Zašto’ Lucin je četvrti singl kojim najavljuje drugi studijski album, a dosad je publici već predstavila ‘Imam razlog’‘Svaki put’‘U sjećanju’, nastali u suradnji s Alanom Dovićem koji zajedno s Luce potpisuje tekst novog singla ‘Zašto’. Uz tekst, potpisuje glazbu, aranžman i produkciju pjesme. ‘’Vokalna izvedba Luce je na visokom nivou te sugestivno i stilski vodi kroz ovaj ritmičan singl. Pjesma progovara iz kuta osobe koja je nedavno izišla iz veze te joj tek sada postaje jasno kakav je to bio neravnopravni odnos. Isto tako ona postaje jača, samosvjesna i uspješno se pozicionira u situaciji gdje bi mogla ponovno posustati. Osim kratke priče koja proleti u ovoj razigranoj pjesmi, konačna je poruka da se treba nasmijati, hrabro nastaviti te otvoreno progovoriti i zauzeti se za sebe’’ rekao je o pjesmi njezin koautor, Alan Dović.

Ono što Luce ima je prirodnu sjajnu boju glasa i pjevačku nadarenost, dok je ono što joj nedostaje autorska, prvenstveno lirska zrelost, pretočiti stihove u pop pjesmu na način da ih slušatelji mogu izdvojiti među stotinama sličnih estradnih pop aranžmana. (CD/PR)

7/10

Pjesmu je vizualno zaokružio mladi redatelj Dino Nikšić uz pomoć montažera Ivana Stjepana Lucića.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame