Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Who See & Trixstar: Viđi nane – Dojčland und Montenegro reping rege mjuzik, tako nešto

Poslije uspješne ljetnje sezone ispunjene nastupima širom Balkana, Who See klapa nam se vraća sa novim singlom. U pitanju je saradnja sa njemačko – persijskom pjevačicom Ima Ghafouri poznatom kao TriXstar. Internacionalna sinergija spakovana je u sonični anti-depresiv
“Viđi nane”, prijeko potreban u ovim izazovnim danima, rađen ne samo na hip hop već i dancehall muzičkoj osnovi. Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori. Ovo je još jedna najava dugo očekivanog, petog po redu, Who See albuma, koji poprima finalni oblik i sprema se za sledeću godinu kao još jedno autentično, organsko i autohtono izdanje ovog mediteranskog hip-hop dua, a koji se u regionu izdvojio i pozicinirao svojim originalnim pesmama i albumima, britkim, duhovitim tektovima, upečatljivom muzičkom podlogom i inovativnim spotovima.

Dejan Dedović Dedduh pesmu objašnjava kao: Subjektivno, jedna lijepa reggae pjesma koja nagovještava bolje dane. Nije motivaciona, ali daje nadu. Svojim singlom “Idu Dani” Who See poslije jedne regionalne kolaboracije crnogorskog dvojca sa Sašom Antićem iz TBF-a, odlaze dalje – u svakom smislu riječi. Saradnja sa Ima Ghafouri tj. TriXstar  nastala je iz zajedničke potrebe širenja dobrih vibracija i kosmopolitskog duha kroz pomenutu fuziju hip-hop-a i reggea i dokaz je da muzika ne zna za granice. TriXstar je umjetnica koju pratimo već neko vrijeme i sve to što smo čuli od nje govori nam da se radi o supertalentu koji tek treba da osvoji svijet. Imamo osjećaj da biće banje i to nas je spojilo, kaže Dedduh. (CD/PR)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame