Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Albina: Plači mila – Novi pop s prizvucima moderne srpske produkcije u kojima zvuči kao Hurricane

Mlada splitska pjevačica i pop zvijezda Albina Grčić nakon eurovizijskog singla “Tik tok”, španjolske varijante “La La Love”, ranije balade “Imuna na strah”, sada dostavlja nove interesantne pomake u zvuku sa svojim producentskim timom (Branimir Mihaljević/Max Cinnamon).

“Plači mila” je moderna pop stvar producirana na način kako trenutno vodeći regionalni producenti iz Srbije pišu za svoje vokalne predstavnice poput njenih “supernica” na Eurosongu – Hurricane, Maje Berović. Milice Pavlović. Na našem prostoru te su taktove pokušale dosad usvojiti Lana Jurčević, Lidija Bačić, Žanamari Lalić, Maja Šuput i druge pjevačice sklone prizvuku modernog istočnjačkog melosa. Čak se je i Franka Batelić u jednoj od zadnjih pjesama priklonila ovom dijelu produkcije.

Za razliku od njih Albina Grčić je u ovoj pjesmi sama potpisala tekst čime pjesma poprima osobniji prizvuk. Ovom se pjesmom Albina svrstava u red pjevačica koje će podijeliti široku i mainstream publiku ali radi se o jednako odličnoj pjesmi kao i sve dosadašnje što Albinu izdavajaju kao odličan i moderan pop proizvod.

„Plači mila“ krase najosobniji stihovi koje je Albina do danas otpjevala, a nastali su tijekom njene dvotjedne karantene nakon nastupa u Poljskoj: „Uvijek sa sobom nosim planer pa sam tako i tada pri ruci imala jedan blokić po kojem sam počela pisati. I pjesme su samo krenule iz mene. Tematike su im različite i mogu reći da sam sa svim tekstovima zadovoljna. No, Branimir Mihaljević i ja prepoznali smo ‘Plači mila’ kao potencijalni singl. Pjesma je vrlo emotivna, iako njezin ritam to na prvu možda i ne otkriva, no vjerujem da će oni koji ju pažljivo prožive slušajući i gledajući spot shvatiti što sam osjećala dok sam ju pisala”, ispričala je.

O svojem je novom singlu pričala i u vrijeme njegovog nastajanja, kad je pratiteljima na društvenim mrežama najavila da neće zvučati kao njena dosadašnja izdanja. Ipak, ostala je dosljednja sebi i svojim kreativnim afinitetima, koji je iznova motiviraju da inspiraciju potraži u dosad neistraženim područjima: „Pjesma ostaje u mojem žanru, popu, to je mjesto na kojem se osjećam dobro, to sam ja, no uzore sam ovoga puta pronašla i u nešto alternativnijim žanrovima; zvuk je nešto drugačiji od onoga na što smo navikli u tipičnom hrvatskom popu. U instrumentalu ima nešto zanimljivih i možda neočekivanih momenata, a za neke dijelove pjesme sam uzore našla i u trapu. Još se otkrivam, sazrijevam, upoznajem sve više ljudi iz industrije, slušam sve više različite glazbe… Tako da me jako zanima gdje će me sve to odvesti! Za sada sam prilično zadovoljna. Ništa ne forsiram, nego idem kamo me vodi srce.“

Za spot „Plači mila“ zaslužan je duo Sestrice (Luka Sepčić, Ana Badurina), s kojima je Albina surađivala pred objavu ljetnog hita „La La Love“: „’Plači mila’ potpuno je drugačija od prethodnog singla pa sam nekako i nju samu doživjela u nekom potpuno drugačijem svjetlu, a moram priznati da sam se u ovu Albinu apsolutno zaljubila. Kao i uvijek, Luka je raširio svoje kreativne pupoljke na najjače, a beauty ekipa ju je dovela na još jednu razinu iznad, što zna biti apsolutno magično s ovim specifičnim timom. Vjerujem da će svi prepoznati ovu fuziju ideja, stvaranja, ali i osjetiti s kojim je zadovoljstvom priča nastala”, komentirala je Ana Badurina. (Mihael Morić)

7.5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame