Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Ivana Kindl: Pusti da se dogodi – Futuristički video na power pop baladu

Novi power pop singl Ivane Kindl „Pusti Da Se Dogodi“ bio je dovoljan razlog da ponovo ostvari suradnju s redateljem Daliborom Barićem koji je bio ove godine u konkurenciji za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma za svoje indie remek djelo “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa”. Ono što se renomiranom multimedijalnom umjetniku posebno sviđa u dosadašnjem radu s Ivanom te zbog čega se uvijek radno odazove pozivu za suradnju je, ističe: „jednostavnost i spontanost pri osmišljavanju priča i ugođaja koje prate svaki spot koji smo do sada radili“. Oboje esteti i veliki umjetnici svatko u svom području djelovanja, Ivana Kindl i Dalibor Barić još jednom su efektno isprepleli svoje ideje te se pronašli u kreativi i posvećenosti detaljima u kojima se nerijetko krije simbolika. Ovoga puta za lokaciju snimanja odabrali su prekrasnu šumu u Grdanjcima kod Bregane te su tamo snimljeni video materijali dodatno obogaćeni impresivnim 2D i 3D animacijama. Direktor fotografije je Marko Petrović, koji osim snimateljskog oka posjeduje i izniman senzibilitet što zajedno s Ivaninom izvedbom i Daliborovim animacijama tvori esenciju impresivnih uratka pred nama.

„Volim surađivati s Daliborom jer je sjajan kreativac i umjetnik s kojim se prilično dobro razumijem budući da  svaki put svojim senzibilitetom pogodi bit i atmosferu spota“, istaknula je Ivana, a više o njihovom profesionalnom odnosu, ali i snimanju najnovijeg spota otkriva sam redatelj: „Glazbeni spot za pjesmu ‘Pusti Da Se Dogodi’ označava našu četvrtu suradnju. Smatram da to dosta govori o našem profesionalnom odnosu. Ivana je ovog puta imala ideju da odemo u prirodu i krajnje opušteno i neopterećeno snimimo materijale za spot. Snimanje se tako pretvorilo u jedno lijepo druženje u jesenskoj šetnji šumom.“ Ivanu kao glazbenicu Dalibor opisuje iznimno dojmljivim i snažnim riječima:  „U njenim pjesmama stvarno osjetim jednu iskrenost, čistoću i snagu, u glasu, u tekstu, u nečem između, neuhvatljivom.“

Hitoidnog refrena i prožeta klavirskom dramatikom koja koketira s R’n’B grooveom, „Pusti Da Se Dogodi“ osvaja radijski eter te nastavlja sjajan niz uspješnih autorskih pjesama koje će biti okupljene na nadolazećem studijskom izdanju. (CD/PR)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame