Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Živa: Power – Slavenski dvojezični pop projekt ex punkerice iz Punčki

Lucija Ivšić, koja je na glazbenoj sceni poznatija kao članica rock benda Punčke, predstavlja novi projekt ŽIVA debi singlom “Power”. Kao i Dunja Ercegović, Lovely Quinces koja upravo promovira svoj projekt Bad Daughter tako i frontmenica Punčki ima novi projekt koji se bitno glazbeno razlikuje od moćnog rocka Punčki.

S trenutnom adresom u Australiji, na novom projektu Lucija je radila više od godine dana, tijekom najdužeg lockdowna na svijetu. Novi singl nastao je u njenom domu u Melbourneu, a nakon nekoliko iteracija ŽIVA je konačno spremna za publiku. Gradeći priču na svojim slavonskim korijenima, ŽIVA spaja moderne zvukove s onima koji predstavljaju njen grad Vinkovce i kulturu u kojoj je odrasla.

Pjesma “Power” je interesantan mash up stilova opjevana na dva jezika, engleskom i hrvatskom, snimljeno u sobnom studiju, opremljena mikrofonom i laptopom, ŽIVA utjelovljuje izlazak iz zone komfora i nastavlja pomicati granice, kombinirajući elemente slavic-
popa, trip-hopa, alternativnog R&B-a, darkwavea i elektroničke glazbe.

“Power” je uvod u moj put samootkrivenja, rađanja novog identiteta i otkrivanja ljubavi prema samoj sebi” kaže Lucija za prvi solo singl realiziran u Lucijinom domu u Melbourneu u rujnu 2021., uz stalnu potporu Anje Tkalec, basistice Punčki i producentice u studiju Rattus Rattus. Za mix je zaslužan John Foyle, londonski producent koji je radio s imenima poput Ibeyi, a master potpisuje Damjan Blažun, hrvatski producent s adresom u Berlinu. Lyric video potpisuje Martin Peranović. Pjesma je i najava nadolazećeg EP-a koji će biti objavljen sljedeće godine i novi dokaz interesantnog imena s domaće pop scene, (CD/PR)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame