Aktualno Celebrities film Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

John Malkovich kao glazbeni kritičar uživo u Zagrebu: Klasičari na meti opakog glumca u kontroverznoj predstavi

Glazbeno-scenski komični performans „The Music Critic“ dovodi 04. prosinca u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog fantastičnog glumca hrvatskog porijekla Johna Malkovicha u ulozi glazbenog kritičara bez dlake na jeziku koji se rado okomi na velikane klasičare poput: Brahmsa, Schumanna, Debussyja i ostalih.

Riječ je o spoju teatra, glazbe i komedije, pomiješane u performans u kojem glavni narator, glumac John Malkovich kao glazbeni kritičar iznosi salve neugodnih komentara na račun velikih skladatelja.

Koncept je osmislio Aleksey Igudesman koji se poslužio drastičnim primjerima iz Leksikona glazbenih uvreda Nicolasa Slonimskog a koji s ansamblom prati Johna Malkovicha na violini tijekom njegove izvedbe.

Kritike predstave su vrlo podijeljene ali Malkovich ne brine niti se ne osvrće.

Ovo mu je drugo gostovanje nakon što je 2017. sa svojim projektom također gostovao na istom mjestu, Lisinski, Zagreb/Hrvatska. Namjera “Music Critica” nije bila vrijeđati i zamjeriti se na žalost autori su morali pojašnjavati ovo, već shvatiti da postoje ljudi koji nešto što se smatra remek-djelom jednostavno ne vole.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame