Aktualno Celebrities film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Pretpremijera “Deset u pola”: Novi film Danisa Tanovića u RH

Dva dana uoči početka prikazivanja “Deset u pola”, nove komedije oskarovca Danisa Tanovića, u zagrebačkom je Cineplexxu održana premijera kojoj je prisustvovala glumačka ekipa, ali i brojna javna i poznata lica.

– Danis Tanović i svi ovi divni ljudi pokazali su da se usred pandemije i s malim budžetom može snimiti sjajan film. Nadamo se da ste uživali u njemu i da je on još jedna naznaka povratka regionalnog filma, a Sarajevo vas očekuje sa svojim burecima i pitama, rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala i producent “Deset u pola” prepunoj dvorani na premijeri filma.

Oduševljene gledatelje pozdravila je glumačka ekipa u sastavu Branko Đurić ĐuroAnja MatkovićHelena VukovićEdib Ahmetašević i Goran Navojec, a pridružili su im se i već Mirsad Purivatra te koscenarist filma Nikola Kuprešanin. Zagrebačkoj su premijeri nazočila i brojna poznata lica od Gorana BogdanaJelene Valjače i Joška Lokasa do Tihane Harapin Zalepugin i mnogih drugih.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro pred Enesovu ćevabdžinicu dođe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati ”najbolje ćevose u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada.

Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić.

“Deset u pola” u Cineplexx i odabrana kina stiže 2.12.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame