Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Povratak video spotova na HTV: Noćni program i ostalo

Nakon nekoliko mjeseci stanke, ponovno je krenulo emitiranje glazbenih video spotova u Noćnom glazbenom programu HTV-a.

Stanka u emitiranju uslijedila je nakon povlačenja spotova jednog broja diskografskih kuća članica Hrvatske diskografske udruge, točnije nakon zabrane dostave spotova Unisonu – Hrvatskom glazbenom savezu od početka rujna u svrhu emitiranja u Noćnom glazbenom programu. Svi ostali diskografi, njih preko stotinu, dostavilo je UNISON-u svoje spotove te se tako stvorila baza od preko pet stotina aktualnih video brojeva koji su krenuli u emitiranje sinoć na 2. programu HTV-aBaza spotova se svakodnevno nadopunjuje novim brojevima, a spotovi će se, kao i prije stanke, emitirati od ponedjeljka do nedjelje u noćnim terminima 2. programa Hrvatske televizijeUnison – Hrvatski glazbeni savez primjenjivat će tijekom svih sedam dana emitiranja načelo jednake zastupljenosti svih izvođača i diskografa koje je primjenjivalo i prije stanke te će voditi računa o jednakoj zastupljenosti rocka, popa, zabavne, klasične, jazz, etno, tradicionalne, alternativne, elektronske, hip-hop i ostale glazbe.

Nakon puno truda i rada stvorila se odlična baza nezavisnih izvođača i diskografa koji su spremno poslali svoje spotove nastale unazad nekoliko godina. Ovaj proces rada kroz koji smo prošli dok smo pripremali spotove, svakako je pokazao jačinu i snagu nezavisne scene u Hrvatskoj što nam je kao glazbenoj udruzi koja se bavi promicanjem rada autora i izvođača iznimno drago. Ponosni smo na sve aktere nezavisne glazbene scene znajući koliko je truda potrebno da se snimi glazbeni broj, zatim spot te da se plasira na tržište isključivo u vlastitoj produkciji.

Svi zainteresirani diskografi i izvođači pozvani su i dalje poslati svoje video brojeve kako bi ih što prije uvrstili u emitiranje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame