inmediasres PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Korona pandemija u Hrvatskoj: Rekordne brojke zaraženih nakon božićnih i novogodišnjih blagdana – Slijedi pooštravanje mjera

Jučer 8817 novih slučajeva, blizu rekordu od početka pandemije zabilježenom u četvrtak, kada je bilo 9058 novih slučajeva. Od 42.242 aktivna slučaja, 1820 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 249 pacijenata. Zbog drastičnog povećanja broja zaraženih uvodi se postrožavanje mjera. Od ponedjeljka su opet zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se prostoru zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba, dosad ih je bilo 50, a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba.  Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid-potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Također se uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće god je to moguće.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame