Aktualno Festivali knjige POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST Zabava

Sve je lako kad si mlad?: Natječaj za kratku priču za mlade do 18 godina

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđi djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili. Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji…
Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih. Inspirirani odličnom knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima, koju smo upravo objavili u biblioteci Na margini pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije, odlučili smo pokrenuti ovaj literarni natječaj za mlade do 18 godina – Sve je lako kad si mlad? 
“Hej ti, pozivamo te da nam pošalješ svoje priče, raspišeš se o temama koje danas muče mlade, o čemu sanjare, što ih ljuti i inspirira, što ih živcira? Vrijeme je da mladi dobiju prostor i da nam sami odgovore na ova pitanja – ako voliš pisati i želiš svoje misli pretočiti u kratku priču, bilo da je riječ o crtici iz tvog života, života tvog prijatelj ili člana obitelji ili je riječ o fiktivnoj priči, reci nam kako je to biti mlad/mlada u ovim neobičnim, pandemijskim godinama. Zabrinjavaju li te klimatske promjene? Imaš li TikTok? Čime se želiš baviti kad odrasteš? Temu shvati onoliko široko koliko želiš, a mi se veselimo tvojoj priči! viču iz VBZ-a.
Natječaj za kratku priču za mlade Sve je lako kad si mlad? traje do kraja mjeseca pa svoje priče možeš slati do 31. siječnja 2022.
Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade objavit ćemo u ponedjeljak 7. veljače na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje priče objavit ćemo 15. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame