Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Filip Rudan: Razine – Nova emo balada ljepuškastog pop pjevača u kojoj se pretjerano poetski zaigrao

Jedan od najistaknutijih mladih pjevača, pop kantautora glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan, predstavlja singl na hrvatskom – “Razine”. Novom emo baladom Filip uz atmosferični spot pretjeruje u svim onim emo trenucima u kojima je dosad bio ugodan za slušanje.  Kako su mu pjesme na engleskom bile sjajno iznenađenja u domaćem mainstream eteru tako je ova lagani korak natrag što se tiče pokušaja uobličavanja emocije na hrvatskom. „Ideja je došla spontano. Prvo je došao tekst, dok sam u vožnji gledao kroz prozor“, otkriva Filip Rudan šaleći se kako ga prozori očito motiviraju budući da je i prethodni singl „He’s Not The One“ nastao dok je kroz prozor promatrao kišu. Glazba je, kaže, došla naknadno iste noći: „Ležao sam u tri ujutro u krevetu i jednostavno mi je melodija ušetala u glavu i odmah sam iskočio iz kreveta i na mobitelu snimio info. 🙂 Iz toga se kasnije razvilo i sve ostalo.“ Tematika jest ljubavna – namjera je da nosi univerzalnu poruku i potakne slušatelje da pronađu i svoje razine, a mladi glazbenik otkriva kako mu i osobno nosi posebno značenje budući da ga upravo ljubav vodi do gotovo euforične razine. Tekst i glazbu, kao i kod ranijih singlova, potpisuje Filip Rudan, producent singla je Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

Filip Rudan hvaljeni je mladi vokalist, gitarist i autor koji je pažnju privukao sudjelovanjem u The Voice Hrvatska (duel u pjesmi „Lovely“ bliži se 60 milijuna pregleda). Svoj prvi singl “Blind“ / “Kad me svojim nazvala” predstavio je na Dori 2021. gdje je osvojio 5. mjesto te se istaknuo kao jedan od favorita publike. Krajem 2021. godine objavio je uspješan HRtop40 singl “He’s Not The One” koji bilježi impresivne rezultate na glazbenim platformama te sjajne reakcije na prateći spot pristižu iz svih dijelova svijeta: od Hrvatske preko europskih zemalja do Brazila, SAD-a, Sirije, Šri Lanke pa i daleke Australije… U 2022. talentirani glazbenik nastavlja nizati uspjehe među kojima se posebno ističe nagrada Porin za Novog izvođača godine te zapažen nastup u Areni Zagreb na koncertu u čast Akiju Rahimovskom.

Za ideju spota zaslužna je Tara Turopoljac s čijom se vizijom Filip u potpunosti pronašao. Uz pretjeravanja poetiziranja i naglašavanja simbolizma i objašnjavanja što su hteli malo se pogubila ona direktna komunikacija s publikom kojoj nekad treba pustiti da sami osjete što je autor htio reći. (CD/PR)

6/10

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame