Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Reizdanje “Odbrane i poslednjih dana” VIS Idola: Kopanje po boljoj rock prošlosti – Kultni album srpskih art rockera

“Više puta proglašavan najboljim albumom ex-Yu rock glazbe, Odbrana i poslednji dani Idola obilježio je ne samo osamdesete godine i novovalno vrijeme nego i do te mjere utjecao na buduće generacije glazbenika i bendova da je sveprisutan i četiri desetljeća kasnije. Odbrana i poslednji dani polako je nagovještavao kraj novog vala, rađanje nekih novih glazbenih smjerova, rađanje nekog novog svijeta, ali nažalost i početak kraja Idola koji su objavili još samo pop album Čokolada godinu dana kasnije” priopćavaju PR likovi iz Croatia Records, nasljednice Jugotona.

Nakon proslave četrdeset godina novog vala i četiri reizdanja na vinilu (Haustor, Električni orgazam, Šarlo Akrobata, Paket aranžman), Croatia Records reizdat će 17. lipnja taj krunski novovalni album.

Uz 180-gramski vinil s pjesmama remasteriranim s originalnih magnetofonskih vrpci, luksuzno pakiranje sadrži i bogatu knjižicu na 24 stranice koja donosi intervjue s članovima Idola –Srđanom Šaperom, Zdenkom Kolarom i Nebojšom Krstićem, kao i zadnji intervju s Vladom Divljanom koji je objavljen za Rolling Stone Hrvatska. Tu su i tekstovi glazbenih kritičara Dragana Ambrozića, Petra Janjatovića i Aleksandra Žikića, kao i prvi put na jednom mjestu tekstovi svih pjesama te memorabilije iz bogate arhive Jugotona odnosno Croatia Recordsa i privatne arhive Srđana Šapera. Među njima su i originalni rukopisi određenih pjesama, a sve prate i sjajne fotografije Goranke Matić i Gorana Vejvode, kako iz studija tijekom snimanja Odbrane tako i s raznih photo sessiona.

Originalni album Jugoton je izdao 1982. godine, a na tržištu rabljenih ploča dostiže cijenu od 500 pa do čak 1500 kuna koje su za njega spremni dati kolekcionari.

Prava poslastica za ljubitelje boljih rock starih vremena. Dotad preslušajte streaming cijelog albuma u kompletu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame