Aktualno Celebrities film inmediasres Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz

Premijera “Navalnog”: Dokumentarac o čovjeku kojeg je Putin pokušao ubiti

Novi Max Original film „Navalni“ (Navalny), dokumentarni triler u kojem redatelj Daniel Roher istražuje život i rad ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog, od danas je dostupan na HBO Max streaming platformi.

 Nakon godina borbe protiv korupcije, Aleksej Navalni razvio je moćne neprijatelje, uključujući predsjednika Vladimira Putina. U kolovozu 2020. potajno je otrovan vojnim kemijskim nervnim agensom u šokantno drskom pokušaju ubojstva.

Nakon što je prebačen u Njemačku na liječenje, Navalni se oporavlja i blisko surađuje s međunarodnim novinskim organizacijama Bellingcat i CNN u istrazi zločina, povezujući u konačnici otrov s ruskim sigurnosnim službama, unatoč poricanjima iz Kremlja.

Ovaj film koji otvara oči bilježi hrabri stav političara i aktivista protiv vlade koja ga je pokušala ušutkati – i njegovu beskonačnu borbu za demokraciju. Film je osvojio najviša priznanja na Sundance Film Festivalu, nagradu publike za dokumentarni film i nagradu Festival Favorite Award, te nastavlja stjecati priznanja kritičara i publike.

Režiju potpisuje Daniel Roher. Producenti su Odessa Rae, Diane Becker, Melanie Miller i Shane Boris. Izvršni producenti su Amy Entelis, Courtney Sexton i Maria Pevchikh.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame