Aktualno knjige POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Tko su kreativni odgojitelji: Priručnik za hendlanje klinaca vrtićke dobi

Kako potaknuti razvoj kreativnosti u djece i osnažiti dječje vrtiće za tako zahtjevnu zadaću? Dragocjene odgovore, nadahnute uspješnim primjerima iz Dječjeg vrtića Milana Sachsa u Zagrebu, daje priručnik Kreativni odgojitelji – program dramsko-scenskog izričaja u kurikulumu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dr. sc. Gordane Lešin i suradnica, predstavljen u srijedu, 8. lipnja, u Velikoj dvorani Školske knjige.

O tome vrijednom djelu na predstavljanju su govorili predsjednik Upravnog odbora Školske knjige dr. sc. Ante Žužul, recenzentice red. prof. dr. art. Antonija Balić i doc. dr. sc. Marijana Županić Benić, autorica dr. sc. Gordana Lešin i urednica knjige Slavenka Halačev.

Priručnik Kreativni odgojitelji utemeljen je na primjerima dobre prakse Stručno-razvojnog centra za provedbu programa Dramsko-scenski izričaj kroz tradicionalne i suvremene medije Dječjeg vrtića Milana Sachsa u Zagrebu. U djelu su prikazani primjeri kreativnih aktivnosti i ideja u radu s djecom u sklopu umjetničkog kurikuluma, s jasnim i lako primjenjivim savjetima koji su upotpunjeni mnogobrojnim fotografijama. Zahvaljujući takvom načinu rada, kreativni će odgojitelji pridonijeti razvoju djeteta u svim razvojnim područjima te s pomoću igre poticati aktivno učenje, istraživanje i kreativnost u djece.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame